fbg.nl, sinds 1997


fbg steunt Chare.nl


Categorie: HULPVERLENING

Riagg Rijnmond

  Mathenesserlaan 208 (In de buurt)
  3014 HH   Rotterdam
  Telefoon: 010 - 440 24 02
  Fax: 010 - 440 25 00

  Website:
  Email ons.


De Riagg is een instelling voor ambulante geestelijke gezondheidszorg. De zorgvragen van onze cliënten zijn vaak complex van aard, daarop is vaak geen eenduidig antwoord mogelijk. De Riagg ziet het als een uitdaging om met een diversiteit aan benaderingen adequate antwoorden te vinden.

Riagg Rijnmond is een instelling die er bewust voor kiest om een kleine, flexibele organisatie te blijven. Wij willen een aantrekkelijke partner in de regio zijn waarmee onze belangrijkste verwijzers - de huisartsen - graag zaken doen. De Riagg gaat steeds actief op zoek naar partners waarmee de directe zorg voor cliënten beter georganiseerd kan worden. Eén van die partners is het Erasmus Medisch Centrum. Wij willen samen het onderzoek en onderwijs aan de universiteit nauwer laten aansluiten bij de praktijk van de geestelijke gezondheidszorg. Deze ontwikkeling past in het Riaggbeleid waarin naar samenwerking met de universitaire wereld wordt gezocht. Onze behandelingen worden zodoende steeds getoetst en aangepast aan de nieuwste wetenschappelijke inzichten.
Het zorgnetwerk van Riagg Rijnmond houdt niet op bij onze landsgrenzen. Daarvoor is de bevolkingssamenstelling van het werkgebied simpelweg te pluriform. Op het moment werken we samen met ambulante GGZ-instellingen en universiteiten in Duitsland, Frankrijk, Turkije, Marokko, Suriname en op Curaçao.

Nog lang voordat andere geestelijke gezondheidsinstellingen zich met de problemen van migranten bezighielden, bouwde Riagg Rijnmond al de nodige expertise op. Al weer ruim twintig jaar geleden startte de instelling met een specifiek aanbod voor mensen die in de knel zaten tussen meerdere culturen. Deze transculturele hulp wordt inmiddels vanuit meerdere afdelingen aangeboden: Jeugd, Preventie en Transculturele Hulpverlening.
Binnen de afdeling Smash it up! werkt Riagg Rijnmond intensief samen met het Rotterdamse Albeda College om allochtone jongeren met psychische en sociale problemen weer op weg te helpen naar scholing en werk.

Tevens heeft Riagg Rijnmond ruime ervaring in de traumahulpverlening, zowel voor volwassenen als voor kinderen en jeugd. Voor Artsen zonder Grenzen ondersteunen de hulpverleners van Riagg Rijnmond bijvoorbeeld van tijd tot tijd in risicovolle gebieden artsen en verpleegkundigen om de verschrikkingen die zij tegenkomen te kunnen verwerken, en hun werk te kunnen blijven doen.



» Geef uw bedrijf gratis wereldwijde aandacht met BizzDex.com


Plaatsgids RotterdamRestaurants in de buurtBedrijven om de hoek









x

Inloggen

Voer uw vermeldingsnummer en wachtwoord in: