Fbg steunt Chare.nl

Fbg-gids Starters

Nieuws: Bedrijf beginnen | Starters | Kvk | Belasting | Zzp |


Bedrijf gestart? Maak een gratis fbg vermelding. Je zal door een aantal websites met bedrijfsvermeldingen worden gebeld, die beloven je klanten en bezoekers in ruil voor een betaalde vermelding op hun site. Die vermeldingen zijn identiek aan de gratis FBG vermelding; FBG is niet alleen gratis maar bestaat ook meer dan 15 jaar: onze vermeldingen doen het daarom goed in Google. Spaar je geld waar het wel werkt: Google Adwords: het plaatsen van Google Advertenties bij zoekopdrachten en andere sites.

Belangrijk is een goede communicatie. Huur een goede PR of communicatie professional in. Denk niet dat je het zelf kan, tenzij communicatie de kern van je zaak juist is. Het helder en gericht communiceren van je activiteiten of producten is essentieel, en is vaak iets wat je concurrentie niet goed doet; daar valt een voordeel te behalen.

Voor wat adverteren via internet betreft, verwacht pas wonderen als je iedere stap die je klant gaat maken duidelijk kan communiceren. Hier wil fbg nogmaals google adwords aanraden. Je kan via adwords zelf internet advertenties maken, testen en inzetten, je krijgt daarvoor een breed scala aan opties. Soms kost het je niet meer dan 5 cent per klik (kliks op je advertentie), dus kan je met een zeer beperkt budget goed testen wat wel en niet werkt en wat wel en niet klanten op kan leveren. Stel, je start een winkel of kapperszaak en je hebt geen grote website dan kan je toch goed via adwords adverteren omdat je zeer gericht binnen je eigen regio en plaats kan adverteren. Neem de tijd om adwords te begrijpen. Als je d.m.v. duidelijke en gerichte advertenties voor lage kosten je doelgroep kan bereiken dan heb je al bijna een klant.

Kijk ook naar wat voor marketing en advertentie budget je hebt en hoe je die het beste inzet, vaak werkt het het beste aanstaande klanten via onconventionele en ludieke manieren te bereiken. Guerilla marketing is interessant juist voor starters omdat het vaak wel aan geld maar niet aan inzet en enthausiasme ontbreekt. Bezoek ook bedrijven als ze mogelijk klant kunnen worden maar niet met de insteek ze klant te maken maar om je markt te onderzoeken, door mensen te laten praten over hun eigen bedrijf vertellen ze je dingen die je nooit zou horen als je ze als mogelijke klant benaderd. Ook weet je meteen of je ze kan begrijpen of dat je nog wat te leren hebt.

Heb je nog meer tips? schrijf ons via het comdev contactformulier. Als je inzending hier geplaatst word plaatsen we je link er bij!

Copyright © 2003 - 2023 Datafounders.com   fbg.nl is online sinds 9 juni 1997