fbg.nl, sinds 1997


fbg steunt Chare.nl


Categorie: GEZONDHEIDSZORG

G.G.D. Drenthe

  Overcingellaan 17 (In de buurt)
  9401 LA   ASSEN
  Telefoon: 0592-306300

  Website:
  Email ons.


Iedereen heeft weleens met de GGD te maken gehad. Bijvoorbeeld voor een verre reis waarbij een vaccinatie nodig was of via de schoolarts. Maar GGD Drenthe doet nog veel meer.
We adviseren gemeenten over het gezondheidsbeleid en ondersteunen scholen bij hun zorg voor een gezonde leeromgeving voor hun kinderen. Ook verlenen wij hulp bij incidenten in de regio, bijvoorbeeld na een uitbraak van voedselvergiftiging of een infectieziekte. En we zorgen ervoor dat we zijn toegerust op snelle hulpverlening bij een eventuele groter incident.

Gezondheid van Drenthe

De GGD Drenthe bewaakt, beschermt en bevordert de gezondheid van de inwoners van de 12 Drentse gemeenten en we doen dit op 3 manieren:

Wij bevorderen gezond gedrag, bij individuele personen en bij groepen

Daarom ondersteunen we gezondheidsprojecten voor alle leeftijden, bij alle bevolkingsgroepen. We adviseren bijvoorbeeld scholen over hun beleid rond gezondheid en veiligheid en we nemen deel aan een groot project tegen alcoholmisbruik bij jongeren en we coördineren een project voor gezond gewicht bij jongeren. Maar we adviseren gemeenten ook over hun gezondheidsbeleid, bijvoorbeeld voor ouderen.

Wij beschermen tegen bedreigingen van de volksgezondheid met preventie, bestrijding en voorlichting

Onze artsen en verpleegkundigen houden in de gaten welke besmettelijke ziektes opduiken, in Drenthe, Nederland of zelfs internationaal. We staan huisartsen bij in de behandeling van hun patiënten en zoeken als dat nodig is de bron van de infectie op. Ook zorgen we ervoor dat u weet wat u moet doen bij een uitbraak van een besmettelijke ziekte. We vaccineren reizigers en geven voorlichting over veilige seks.

Wij bewaken de volksgezondheid door gezondheidsrisico's en onveiligheid te signaleren en inzichten hierover actief te communiceren

We houden vinger aan de pols bij de Drentse bevolking. We houden grote statistische onderzoeken naar de gezondheid van jongeren, volwassenen en ouderen. We zorgen ervoor dat beleidsmakers in Drenthe de meest betrouwbare cijfers tot hun beschikking hebben om goed volksgezondheidsbeleid te kunnen maken. Bovendien onderzoeken we alle kinderen in Drenthe tijdens hun schoolperiode minstens drie keer. Zo kunnen we gezondheidsrisico’s snel opsporen.



» Geef uw bedrijf gratis wereldwijde aandacht met BizzDex.com


Plaatsgids ASSENRestaurants in de buurtBedrijven om de hoek









x

Inloggen

Voer uw vermeldingsnummer en wachtwoord in: