fbg.nl, sinds 1997


fbg steunt Chare.nl


Categorie: HULPVERLENING

Jong-en-Aut

  Kinheim 385 (In de buurt)
  1161 AN   Zwanenburg
  Telefoon: +31 20 3417076
  Mobiel: +31 6 2142 3850

  Website:
  Email ons.
  BTW Nummer: 51612550


Elk persoon heeft behoefte aan veiligheid, geborgenheid en acceptatie. Dit zijn voorwaarden van waaruit een persoon zich optimaal kan ontwikkelen. Binnen een veilige,warme vertrouwensband kan een persoon optimaal gebruik maken van de ontwikkelingskansen die het geboden krijgt.
Bij personen met een autistisch spectrum stoornis (ASS) is het een enorme uitdaging wat betreft alle aspecten van de ontwikkeling. Naast sociale-, emotionele- en communicatieproblemen, doen zich ook vaak stereotype gedragingen voor. Voor personen met ASS kan deskundige hulp, in de vorm van sociale, emotionele en pedagogische begeleiding een enorme ondersteuning zijn.
Jong-en-Aut biedt personen met ASS deze ondersteuning. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan het voorzichtig opbouwen van een goede vertrouwensband tussen personen en de begeleider(s). Voorop staat dat personen positieve ervaringen opdoet en ondertussen leert.
Een belangrijk uitgangspunt voor de door Jong-en-Aut geboden begeleiding is het "specifiek opvoeden", van J.F.W. Kok. Specifiek opvoeden betekent overaccentuering van aspecten van de 'normale' opvoedrelatie.
Te denken valt aan:
Het relationeel-affectieve aspect, het cognitieve aspect, en de 'eigenheid' van een persoon. Elk persoon vraagt af en toe om accentuering op elk van deze aspecten in de ene of de andere vorm.
Het competentiemodel/taakvaardigheidsmodel, ontwikkeld door Slot e.a. 1984, vormt een ander belangrijk uitgangspunt voor de door Jong-en-Aut geboden begeleiding. Aan de hand van dit model wordt nagegaan of personen over voldoende vaardigheden beschikken om de (ontwikkelings-) taken te kunnen vervullen. Als dit het geval is, is er sprake van een balans. Deze balans tussen taken en aardigheden heet competentie. Door invloed van bijvoorbeeld ASS kan deze balans verstoord zijn en is er sprake van incompetentie. In geval van incompetentie wil Jong-en-Aut door het verlichten van de taken en het helpen vergroten van de vaardigheden de competentie te vergroten.
Jong-en-Aut vindt het belangrijk om SAMEN met de ouder(s) van het kind te kijken wat het nodig heeft. Het door Colette de Bruin in oktober 2004 geschreven boek "Geef me de 5" vormt daarbij het derde uitgangspunt. De methode biedt een praktische houvast in de begeleiding van personen met ASS.



» Geef uw bedrijf gratis wereldwijde aandacht met BizzDex.com


Plaatsgids ZwanenburgRestaurants in de buurtBedrijven om de hoek









x

Inloggen

Voer uw vermeldingsnummer en wachtwoord in: