fbg.nl, sinds 1997


fbg steunt Chare.nl


Categorie: AARDOLIEPRODUCTEN

BP Raffinaderij Rotterdam

  d' Arcyweg 76
  3198 NA   Europoort rt
  Telefoon: 0181259218
  Fax: 0181-263014

  Website:
  Email ons.


BP Raffinaderij Rotterdam is een van de grootste raffinaderijen van Europa.
Luchtfoto Europoort
Onze raffinaderij verwerkt dagelijks 400.000 vaten aardolie, wat uitkomt op een jaarlijkse productie van 19 miljoen ton. Wij produceren uit aardolie een uitgebreid pakket aan eindproducten en halffabrikaten, als LPG, euroloodvrij, Ultimate, super plus, diesel, kerosine (vliegtuigbenzine), huisbrandolie, stookolie en grondstoffen voor de petrochemische industrie. Wij leveren onze producten aan alle BP service stations in Nederland. Als lid van de BP Groep leveren wij ook aan landen zoals Duitsland, België, Luxemburg, Zwitserland, Italië Engeland en de Verenigde Staten.

BP Raffinaderij is een volcontinu bedrijf met twee locaties, in Europoort en Pernis. Op de Europoort locatie bevindt zich een olieverwerking- en verladingsinstallatie, 390 hectare groot, gelegen aan de 6e Petroleumhaven. Op de Pernis-locatie bevindt zich een verladingsinstallatie, 90 hectare groot, gelegen aan de 2e Petroleumhaven.
Tanks
Op het tankenpark op onze Europoort-locatie staan een honderdtal opslagtanks met een totale opslagcapaciteit van 4,3 miljoen m3. Op deze locatie worden geproduceerde componenten vermengd tot eindproducten. Via de weg, het water, het spoor en pijpleidingen vinden ze hun weg naar depots en tankstations, industrie en scheepvaart. Tevens beschikt de Europoort-locatie over een tiental steigers met in totaal 11 ligplaatsen, geschikt voor zowel zeeschepen als binnenvaartschepen. Zelfs supertankers tot 285.000 ton kunnen op deze locatie ruwe aardolie lossen.
Luchtfoto Pernis
De Pernis-locatie heeft vier ligplaatsen beschikbaar voor zowel een zeeschip als binnenvaartschepen. Tevens is er een zeer modern tankauto laadstation, waarmee per dag gemiddeld zo’n 125 tankauto’s kunnen worden beladen met voornamelijk benzine.

De BP Raffinaderij Rotterdam organisatie kent ruim 730 vaste medewerkers, die werken bij de volgende afdelingen:
- Operations
- Maintenance
- Commercial
- Engineering & Construction (E&C)
- Health, Safety, Security and Quality (HSSEQ)
- Human Resourches & Organization (HR&O)
- Business support» Geef uw bedrijf gratis wereldwijde aandacht met BizzDex.com


Plaatsgids Europoort rtRestaurants in de buurtBedrijven om de hoek

x

Inloggen

Voer uw vermeldingsnummer en wachtwoord in: