fbg.nl, sinds 1997


fbg steunt Chare.nl


Categorie: Dietist Dietisten

Dietistenpraktijk Katinka de Nennie

  Leopoldhove 25 (In de buurt)
  2726 CV   ZOETERMEER
  Telefoon: (06) 247 677 56

  Website:
  Email ons.


De Kinderdiëtist: De diëtist met specifieke deskundigheid voor alle vragen over voeding en dieetadviezen voor baby’s, kinderen en jongeren. In mijn praktijk richt ik mij specifiek op de begeleiding van kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar. Daarnaast biedt ik begeleiding bij voedselovergevoeligheid. Mijn aanpak kenmerkt zich door persoonlijke begeleiding en aandacht.

Gezonde Voeding Bij Kinderen Van 0-18 Jaar

Eten is belangrijk. Kinderen worden er groot van. Maar wat hebben de kinderen nu eigenlijk nodig? Vroeger was dat makkelijk: brood, aardappelen, groente, fruit en vlees. Vandaag de dag valt er steeds meer te kiezen. In de supermarkt ligt een overdaad aan allerlei producten. Leuk en lekker maar vaak zie je door de bomen het bos niet meer.

Ook factoren uit de omgeving hebben een grote invloed hebben op het eten en drinken van uw kind: een kinderfeestje, traktatie, naar de sport en schoolkantine.

Het is belangrijk dat kinderen gevarieerd eten. Ze moeten voldoende vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen binnenkrijgen. De hoeveelheden die kinderen moeten eten verschillen echter. De leeftijd speelt hierin een belangrijke rol. Zo groeien baby’s de eerste maanden alleen op borst- of kunstvoeding, waarna ze vervolgens hun voeding gaan uitbreiden. Op de peuter- en kleuterleeftijd ontstaat steeds meer de eigen wil van het kind, waarbij rond het eten problemen kunnen ontstaan.

En wanneer de kinderen ouder worden kunnen zich weer nieuwe problemen de kop op steken. Denk aan overgewicht, ondergewicht, eenzijdigheid in de voeding, maar ook maag-darmproblemen zijn problemen die op iedere leeftijd kunnen ontstaan.

Daarnaast zijn er nog kinderen die door een lichamelijke of verstandelijke beperking moeite hebben met het eten en drinken.

Ieder kind heeft zijn eigen gewoonte, probleem of beperking in het eten en drinken Om die reden is een individueel advies op maat een belangrijk uitgangspunt. Rekening houdend met de mogelijkheden van uw kind en zijn omgeving wordt samen gezocht naar een goed advies.

Voedselovergevoeligheid
Voedselovergevoeligheid is een complex verhaal. Een diëtistische diagnose is niet zomaar gesteld. Zijn er verdenkingen van voedselovergevoeligheid dan zal, naast de diverse onderzoeken, door middel van een eet-klachtendagboek en de eliminatie-provocatie methode, inzicht gekregen worden welke voedingsmiddelen, in welke hoeveelheden al dan niet klachten geven. Met deze structurele aanpak wordt voorkomen dat onnodig voedingsmiddelen weggelaten worden en dus een dieet (onnodig) te streng wordt.



» Geef uw bedrijf gratis wereldwijde aandacht met BizzDex.com



Plaatsgids ZOETERMEERRestaurants in de buurtBedrijven om de hoek









x

Inloggen

Voer uw vermeldingsnummer en wachtwoord in: