fbg.nl, sinds 1997


fbg steunt Chare.nl


Categorie: Dietist Dietisten

Dieet- en Voedingsadviesbureau

  Vijverlaan 3 (In de buurt)
  3319 PJ   DORDRECHT
  Telefoon: (078) 684 01 41

  Website:
  Email ons.


Dieet- en voedingsadviesbureau Ingrid Brouwer is een zelfstandige diëtistenpraktijk. U kunt hier een persoonlijk dieet- of voedingsadvies krijgen. Bijvoorbeeld een dieetadvies bij suikerziekte of voedingsadviezen bij een slechte stoelgang.
Daarnaast kan de diëtist u in verschillende situaties praktische adviezen en toepassingen met betrekking tot uw voeding geven. Hierdoor kunt u uw dieet- of voedingsadvies zo goed en makkelijk mogelijk volgen.
Alle werkzame dietisten zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister en lid van de NVD.


Spelregels goede voeding
Wie gezond wil eten moet een aantal spelregels of richtlijnen in acht nemen:

1. Eet gevarieerd
Dat is de beste manier om te zorgen dat u alle benodigde stoffen binnen krijgt en niet te veel schadelijke.

2. Let op vet
Wees zuinig met verzadigd vet, wie hiervan te veel eet heeft een grotere kans op hart- en vaatziekten. Vet is wel nodig als bron voor onverzadigde vetzuren en vitamines.

3. Eet volop zetmeel en vezels
Omdat je eet om energie binnen te krijgen, omdat vet en koolhydraten energie leveren en omdat u matig moet zijn met vet, is de conclusie dat je meer koolhydraten zult moeten eten. Bovendien bevatten aardappelen, peulvruchten, rijst en pasta ook vezels die zorgen voor een goede stoelgang.

4. Eet volop groenten en fruit
Groenten en fruit bevatten veel vitamines, mineralen en vezels. Bovendien kunnen we door voldoende groenten en fruit te eten de kans op hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker verminderen.

5. Eet niet te vaak iets tussendoor
Om tanden en kiezen te sparen: beperk het aantal eetmomenten tot maximaal zeven per dag. Dit betekent: drie hoofdmaaltijden per dag en niet vaker dan vier maal iets tussendoor.

6. Wees zuinig met zout
Voor een gezonde bloeddruk: wees zuinig met zout. Gebruik voor het op smaak brengen van eten liever kruiden en specerijen.

7. Drink dagelijks ten minste 1 ½ liter vocht, maar wees matig met alcohol
Voor het afvoeren van afvalstoffen en ter voorkoming van uitdroging is het belangrijk veel te drinken. Wat alcohol betreft: drink niet meer dan drie glaasjes per dag en doe dit niet iedere dag.

8. Houd uw gewicht op peil
Overgewicht kan leiden tot gezondheidsklachten zoals hoge bloeddruk, diabetes mellitus, hart- en vaatziekten en gewrichtsklachten. Zie voor een gezond gewicht de Quetelet Index.

9. Ga hygiënisch en veilig met uw voedsel om
Door het eten van bedorven voedsel hebben vele mensen jaarlijks last van een voedselvergiftiging met maag- en darmstoornissen, misselijkheid en braken. Hygiëne bij het klaarmaken en bewaren van voedsel kan veel ellende besparen.

10. Lees wat er op de verpakking staat
Op de verpakkingen van producten staat veel nuttige informatie. Bijvoorbeeld over de houdbaarheid en de ingrediënten, de voedingswaarde, de bereiding en de wijze van produceren



» Geef uw bedrijf gratis wereldwijde aandacht met BizzDex.com


Plaatsgids DORDRECHTRestaurants in de buurtBedrijven om de hoek









x

Inloggen

Voer uw vermeldingsnummer en wachtwoord in: