fbg.nl, sinds 1997


fbg steunt Chare.nl


Categorie: Dietist Dietisten

Vera Wisse, Praktijk voor Diëtetiek

  Jan Borghoutsplein 2 (In de buurt)
  4624 BS   BERGEN OP ZOOM
  Telefoon: (06) 241 106 00

  Website:
  Email ons.


en diëtist is een voedings- en dieetspecialist. Een diëtist adviseert, coacht en begeleidt mensen op het gebied van voeding. Naast individuele begeleiding geeft een diëtist ook cursussen en voorlichtingen, bijvoorbeeld op scholen, bij bedrijven, instellingen of sportverenigingen.

De titel “diëtist” is wettelijk beschermd: alleen iemand die de 4-jarige HBO-opleiding Voeding & Dietetiek heeft afgerond mag deze titel dragen. Een diëtist is dus iets anders als een “voedingskundige” of “gewichtsconsulent”. Zonder enige opleiding mag iedereen zich namelijk “voedingskundige” noemen (!) en een gewichtsconsulent is iemand die een 1-jarige LOI-opleiding heeft gevolgd. Kortom: iedereen mag voedingsadviezen geven maar alleen een diëtist is hiervoor professioneel opgeleid.

Een diëtist is gebonden aan het medisch beroepsgeheim en wettelijke eisen als het gaat om de registratie van persoonsgegevens. Dit betekent dat niemand uw gegevens kan inzien. Alleen de huisarts of de verwijzende arts ontvangt aan het begin en aan het eind van de begeleiding een rapportage.
Als diëtist is het verplicht om regelmatig cursussen en nascholingen te volgen. Hierdoor blijft de kwaliteit van de geleverde diensten gewaarborgd.

Sportdietist

Een sportdiëtist is gespecialiseerd in het opstellen van voedingsadviezen voor sporters. Dit gebeurd op individueel niveau omdat iedere sport andere voedingseisen stelt. Het advies wordt precies afgestemd op de trainingen, wedstrijden, voorkeuren en mogelijkheden van de sporter.



» Geef uw bedrijf gratis wereldwijde aandacht met BizzDex.com


Plaatsgids BERGEN OP ZOOMRestaurants in de buurtBedrijven om de hoek









x

Inloggen

Voer uw vermeldingsnummer en wachtwoord in: