fbg.nl, sinds 1997


fbg steunt Chare.nl


Categorie: Dietist Dietisten

Sensire

  Nieuwstad 5 (In de buurt)
  7241 DL   Lochem
  Telefoon: (0900) 88 56

  Website:
  Email ons.


Sensire - Samen en persoonlijk


Voeding en dieet
Een diëtist van Sensire kan u helpen bij al uw vragen over voeding en dieet. Een diëtist is specialist in het begeleiden van mensen met overgewicht of obesitas, maar dat is niet het enige! Ook mensen met bijvoorbeeld ondergewicht, ondervoeding, (doorlig)wonden, kauw- en slikklachten, diabetes, hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, COPD, hartfalen, maag- of darmklachten en voedselallergieën kunnen bij een diëtist van Sensire terecht. De diëtist begeleidt cliënten vaak in samenwerking met gespecialiseerde collega’s.

Hoe gaat het in zijn werk?
In het eerste gesprek verzamelt de diëtist veel informatie over u. Over uw leef- en werksituatie, bewegingspatroon en natuurlijk uw voedingspatroon. Daarnaast krijgt u de ruimte uw wensen kenbaar te maken. Zo krijgt de diëtist een goed beeld van uw leefwijze en kan ze, in overleg met u, de dieetbehandeling daarop afstemmen. U krijgt informatie mee naar huis en er wordt eventueel een vervolgafspraak gemaakt. Mocht u na het gesprek vragen hebben, dan kunt u altijd telefonisch of per e-mail contact met uw diëtist opnemen. Zij zal dan zo spoedig mogelijk uw vragen beantwoorden. Zo kunt u altijd bij ons terecht en heeft u niet het gevoel dat u er alleen voor staat.

Individuele begeleiding bij eetgedragsverandering
Misschien voert u al jarenlang een strijd om een juist gewicht te behalen én te behouden. In dat geval gaat het er niet alleen om wát u eet, maar ook waaróm u wel of niet eet. Als u inzicht wilt krijgen in uw eetgedrag en hulp wilt bij het veranderen van dat gedrag, biedt Sensire diëtetiek een individueel begeleidingsprogramma aan. De diëtist van Sensire werkt hiervoor samen met Bakker & Metz, bureau voor coaching.

Hulp bij slikken en kauwen
Als u moeite hebt met slikken of kauwen, ligt ondervoeding op de loer. Een logopedist kan u helpen. Soms zijn oefeningen nodig, soms kan een eenvoudige aanpassing van de voeding al enorm schelen. Als u al begeleiding ontvangt van een diëtist, zullen de logopedisten van Sensire samen met uw diëtist kijken naar het voedingsadvies. Door onderlinge afstemming ontvangt u van ons een advies dat speciaal voor u is samengesteld en dat er voor kan zorgen dat het eten en drinken weer veilig en prettig verloopt.

Cursussen en voorlichting voor groepen
Onze diëtisten verzorgen ook cursussen aan groepen. Denkt u bijvoorbeeld aan de cursussen ‘Leren leven met COPD’, ‘Fit&Slank’ en ‘Evenwicht’ (voor kinderen met overgewicht). Meer informatie hierover vindt u bij het cursusaanbod of links bij 'Ook handig voor u'.
U kunt ook een voedingsvoorlichting door een diëtist aanvragen voor een groep. Bijvoorbeeld op school of binnen uw vereniging. U kunt contact opnemen via het telefoonnummer 0900-3438435 (elke werkdag tussen 9.00-17.00 uur, 10 ct/min). Dan bespreken we de mogelijkheden en kosten en maken verdere afspraken met u.

Praktische informatie
Sensire heeft een team van 15 diëtisten. Allen afgestudeerd aan de HBO-opleiding Voeding & Diëtetiek en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. De diëtisten zijn werkzaam in de hele Achterhoek. Voor individuele adviezen houden zij spreekuur op afspraak op 34 locaties.

Aanvraag en kosten
U kunt een afspraak maken voor een eerste gesprek bij de diëtist. Tot eind 2011 heeft u in de meeste gevallen nog een verwijzing van uw huisarts nodig. Dat is afhankelijk van uw verzekeraar. We proberen u altijd in te plannen in de plaats die voor u het beste uitkomt. Mocht u niet in staat zijn naar het spreekuur te komen, dan kan de diëtist bij u op huisbezoek komen of u telefonisch begeleiden.
De zorgverzekeraar vergoedt 4 uur individuele dieetbehandeling vanuit het basispakket. Dat betekent dat u per jaar ongeveer 6 consulten vergoed krijgt. Heeft u meer dan 4 behandeluren nodig, dan vergoeden sommige zorgverzekeraars deze uren geheel of gedeeltelijk via een aanvullende verzekering. U kunt in uw polisvoorwaarden nalezen of dit op uw verzekering van toepassing is.

Onderstaande verzekeraars vergoeden diëtetiek van Sensire in 2011
Achmea-Agis
CZ-Delta Lloyd-OHRA
Multizorg
Menzis
Univé-VGZ-Trias
Zorg en Zekerheid
Kan uw zorgverzekeraar Sensire niet vinden? Dat kan kloppen; wij zijn bij hen bekend onder de naam Den Ooiman.» Geef uw bedrijf gratis wereldwijde aandacht met BizzDex.com


Plaatsgids LochemRestaurants in de buurtBedrijven om de hoek

x

Inloggen

Voer uw vermeldingsnummer en wachtwoord in: