fbg.nl, sinds 1997


fbg steunt Chare.nl


Categorie: Sportverenigingen

WIOS Epe Wandelsportvereniging

  Lohuizerweg 18 (In de buurt)
  8162 EX   Epe

  Website:
  Email ons.


“WIOS EPE”, opgericht op 21 oktober 1960 is van oorsprong een Wandelsportvereniging. In juni 1970 ontstond het idee om daar een majorettenkorps aan toe te voegen. Maar een majorettenkorps zonder drumband was niets, zodat in 1971 begonnen werd met het opleiden van tamboers. Op 14 januari 1994 is de muziekafdeling uitgebreid met Pom-pon-girls.

In het najaar van 2011 is de vereniging begonnen om een koerswijziging door te voeren bij het majorettenkorps en de drumband. Het majorettenkorps heet tegenwoordig twirlgroep, waarbij het accent komt te liggen aan het deelnemen aan twirlwedstrijden. De drumband werd de Slagwerkgroep, maar ook hier bleek te weinig bestaansrecht voor te zijn, waardoor het bestuur heeft besloten deze activiteit te stoppen in het voorjaar van 2012. Aan het spelend marcheren in uniform is na een lange traditie van 40 jaar een einde gekomen.

De vereniging telt momenteel rond de vijftig leden.

Sinds 1 januari 1993 heeft de vereniging een eigen verenigingsgebouw aan de Lohuizerweg 18 te Epe, waar vanuit de meeste activiteiten plaatsvinden.
Naast de wekelijkse repetities en trainingen organiseren wij een groot aantal nevenactiviteiten, waaronder enkele waaraan massaal wordt deelgenomen door de gemeenschap, zoals de jaarlijkse Avondwandelvierdaagse, Veluwe Herfstkleurentocht, Boerenkoolwandeltocht en sinds 2003 een grote Vlooien- en Hobbymarkt op tweede Pinksterdag op het marktplein in Epe.

Verder neemt de wandelafdeling jaarlijks deel aan diverse wandeltochten in den lande. De Twirlgroep neemt regelmatig deel aan twirlwedstrijden en samen met de pom-pon-girls geven minimaal één keer per jaar een presentatie van hun kunnen in het Kulturhus in Epe of Oene en treden zij af en toe op in Epe, zoals bij Showtime en de Pleinmarkt.
Overige activiteiten welke de vereniging organiseert voor de leden, donateurs en andere belangstellenden zijn o.a.: bingoavonden, feestmiddag jeugd, feestmiddag/avond senioren en vrijwilligers, nieuwjaarsinstuif, kaartavonden etc, etc.

U ziet, een actieve vereniging, waar u zich zeker thuis zult voelen.



» Geef uw bedrijf gratis wereldwijde aandacht met BizzDex.com


Plaatsgids EpeRestaurants in de buurtBedrijven om de hoek









x

Inloggen

Voer uw vermeldingsnummer en wachtwoord in: