fbg.nl, sinds 1997


fbg steunt Chare.nl


Categorie: Fysiotherapie

Kudus Fysiotherapiepraktijk Alexander

  3e kostverlorenkade 2 (In de buurt)
  1054 tn   Amsterdam
  Telefoon: 0642970196

  Website:


Wat clienten bij fysiohulp mee maken is soms moeilijk uit te leggen, hier een korte uitleg over enkele technieken. Een techniek aanleren is makkelijk, maar er goed mee werken duurt gemiddeld 2-3 jaar.

Thermografie(sinds 2010).Dit is nog relatief een nieuwe techniek(experimenteel) in de gezondheidszorg. Hoewel er enkel publicaties en websites zijn beweren dat je hiermee kankercellen opsporen, is dit niet wetenschappelijk bewezen. En wordt dit zelfs afgeraden om hierover uitspraken over te doen. In het humane geneeskunde wordt hiermee wel geëxperimenteerd in verschillende vlakken. In onze praktijk wordt er gekeken naar de doorbloeding en ontstekingen in het lichaam. Soms kan er een relatie bestaan met pijn in knie en slechte doorbloeding in het bovenbeen. Maar dit is niet een diagnostiek op zich zelf. Net als alles moet dit in relatie worden gezien met de rest van het onderzoek.

Oppervlakte EMG onderzoek tot 8 spiergroepen tegelijk(sinds 2002). Hier wordt net als bij een cardiogram van het hart naar de spieren gekeken in de vorm van een grafiek. En er kunnen 8 spiergroepen tegelijk bekeken worden, in beweging. Dit wil zeggen dat je de samenwerking van de spieren kunt bekijken. Sommige sporters hebben een zwakke kuit, hierdoor compenseren zij met het bovenbeen. Daardoor wordt de knieschijf overbelast en de sporter klaagt over pijn in de knie. Meestal wordt de knie dan behandeld, terwijl de kuit het probleem is. Dan zie vaak dezelfde klacht terugkomen, bijvoorbeeld 1x per jaar. Dit kan jaren doorgaan.




Musculoskeletale echografie(sinds 2005), het doel hiervan is om te kijken of de vezels van de spieren geïrriteerd zijn, of dat de klachten van een slijmbeurs, kapsel, kalkafzetting, scheuren in de banden afkomstig kunnen zijn om zo een doelgerichte behandeling te verrichten. In 1992 heeft Alexander Kudus zijn scriptie geschreven Musculoskeletale Echografie bij rotator cuff laesies voor de fysiotherapie. Ondanks dat de scriptie met cum laude werd beoordeeld, waren sommige collega's en artsen van mening dat dit niet voor de fysiotherapeut was weggelegd. Ondanks dat sommige praktijken nu met echografie beginnen, heeft Alexander al 8 jaar ervaring in echografie.


Biofeedback(sinds 2002), hier worden met name de stressprofielen gemaakt. Simpel gezegd word je aangesloten op een detector en je kijkt hoe het lichaam reageert op bepaalde woorden/situaties.Zo kun je kijken waar mensen onderbewust/bewust stress van hebben. Bij AC Milan wordt dit al jaren gebruikt (dit is de mindroom zie bij links) en sinds 2010 is dit bij Chelsea ingevoerd door o.a. mijn collega Bruno. Om te zorgen dat de spelers 100% gefocust zijn bij het spel.

Acupunctuur(sinds 1996)/Dry Needling(sinds 1996)/Triggerpoints(sinds 1994).
Alexander is in de jaren 1994 in Zwitserland getraind in Triggerpoints, dit was toen in Nederland op enkel pioniers na nog onbekend terrein. Dr. J. Shah et al heeft wetenschappelijk laten zien dat pijnpunten snel kunnen verdwijnen met een naaldeprik. Hier worden naalden in de triggerpoints(gevoelige spierpunten) gezet en deze worden dan gestimuleerd. Vaak verdwijnen de klachten binnen enkele minuten. Sinds 1996 experimenteerde Alexander al met naalden in Triggerpoints wat al in Zwitserland werd gedaan Dr. Beat Dejung, MD. Alleen de Vietnamese arts Dr. Chan Gunn, M.D. (in Canada) heeft het dry needling volgens zijn visie beter wereldwijd in de markt gezet.

IASTM(sinds 2010), is een nieuwe techniek. De basis ligt hierin dat je weefsel kunt modelleren. Iedere avond groeien draadjes in het lichaam zie Gil Hedley . Via een speciale techniek kun je het weefsel
modelleren, dat wil zeggen dat je het lichaam kunt sturen om bijvoorbeeld een nieuwe knie buiten band te maken in 3 weken, wat al bij ratten al is gelukt. Door te begrijpen wat welk weefsel de mapping van het lichaam bepaald kun je dit sturen (zie het hartfilmpje). In de topsport zoals de Olympische tak van Canada, Australië en Engeland wordt dit al toegepast. Op dit moment zijn wij -mijn collega Ernst van der Wijk in Rotterdam - en Alexander de eersten die dit in Nederland zijn opgestart.



» Geef uw bedrijf gratis wereldwijde aandacht met BizzDex.com


Plaatsgids AmsterdamRestaurants in de buurtBedrijven om de hoek









x

Inloggen

Voer uw vermeldingsnummer en wachtwoord in: