fbg.nl, sinds 1997


fbg steunt Chare.nl


Categorie: FIETSEN EN BROMFIETSEN

Tweewielers Jos overmeer

  Dorpsstraat 4-6 (In de buurt)
  7678 AW   Geesteren ov
  Telefoon: 0546-631270


‘Nieuwe locatie…Dezelfde kwaliteit & Service’ stond er lange tijd op drie grote raambiljetten, die in het oog springen bij het nieuwe pand van Tweewieler & Reparatie Center Jos Overmeer. Deze fietsenzaak in Geesteren heeft per 01-11-2011 het onderkomen aan de Langeveenseweg 21 verlaten en brengt haar activiteiten onder in het pand aan de Dorpsstraat 4-6, waar eerder ruitersportzaak Barrage was gevestigd. Vanaf zaterdag 29 oktober is Overmeer op het nieuwe adres te vinden. Bedrijfsgroei is de belangrijkste reden voor de verhuizing.

De fietsenverkoop is boven verwachting gaan lopen. Na twee tot drie jaar kwamen de eerste inruilers terug die we zelf nieuw hadden verkocht en ook die fietsen willen we goed kunnen presenteren. Dat ging op deze plek niet meer. We waren hier uit ons jasje gegroeid”, vertelt Jos Overmeer. In mei 2007 namen Jos en Silvia Overmeer Tweewielercentrum Busscher over . Jos in de werkplaats en winkel, Silvia op gezette tijden in de winkel en voor administratief werkzaamheden inzetbaar.

Met succes
Voor Jos kwam met de overname een jongensdroom uit. Al op achtjarige leeftijd was hij samen met zijn zes jaar oudere broer Kees in de schuur van zijn ouderlijk huis aan het sleutelen, en knutselen aan alles waar maar wielen aan zaten. Inmiddels alweer twee decennia terug kwam hij te werken bij Tweewielercentrum Busscher in Geesteren. Een brok aan ervaring nam Jos mee bij de start van zijn eigen bedrijf. Tweewieler & Reparatie Center Jos Overmeer werd een eenmanszaak waar reparatie de hoogste prioriteit kreeg. De werkplaats werd gehuisvest in de voormalige stalling voor tweedehands fietsen. In een aangrenzende ruimte kwam de winkel met een uitgebreid assortiment aan accessoires. De fietsenverkoop op voorraad verdween, maar op bestelling bleef men de verkoop aanhouden. Met succes zo blijkt nu.

Goede ligging
Fietsen die klanten aanbieden voor inruil en wij hier nieuw hebben verkocht willen wij kunnen terugnemen. Om deze weer overzichtelijk uit te stallen is meer ruimte nodig. We hebben op het oude adres geprobeerd die ruimte te creëren, maar dat bleek niet mogelijk. We zijn daarom gaan uitkijken naar een nieuwe locatie. Via Deterink Makelaardij kwamen wij in het pand aan de Dorpsstraat terecht”, legt Silvia Overmeer uit. “Het had een goede ligging, omdat het makkelijk bereikbaar is en vanaf de weg beter zichtbaar vergeleken bij waar we toen zaten.” Ook laat Silvia weten dat de ruimte erg geschikt is voor hun activiteiten. Naast reparatie is dat verkoop en inruil van fietsen, waaronder voor kinderen en volwassen, racefietsen, mountainbikes en elektrische fietsen. Tweewieler & Reparatie Center Jos Overmeer voert het dealerschap van Gazelle, Sparta, Batavus, Sensa en Cortina. Daarnaast hebben zij een uitgebreid assortiment accessoires tot hun beschikking. In wintermaanden (oktober tot en met maart) is Overmeer tevens het adres voor verkoop en slijpen van schaatsen.

Werkplaats in de winkel
De werkplaats is in de winkel. Door zijn ervaring kijkt Jos Overmeer nergens meer van op. “Laat uw fiets maar komen”, stelt hij uitnodigend. “Iedereen kan bij ons terecht voor reparatie, ook al is de fiets elders gekocht. In een dorp hebben veel mensen nog het idee dat, wanneer de fiets niet bij de plaatselijke rijwielzaak gekocht is, zij daar ook de fiets niet kunnen laten repareren. Die gedachte willen wij uit de weg hebben. Iedereen moet toch in het dorp kunnen blijven voor reparatie. De markt is door de jaren heen enorm veelzijdig geworden, maar reparatie wordt lang niet overal aangeboden”, vervolgt Jos. Ondanks dat Jos de reparatie alleen ander zijn hoede heeft neemt men tijd voor de klant. In de koffiehoek wordt dan ook menig gesprek gevoerd. “Desnoods doen we s’ avonds een uur langer door!”, klinkt het enthousiast.

Openingstijden
Openingstijden op deze locatie zijn: op werkdagen (maandag gesloten) van 08.30 – 18.00 uur en op zaterdag van 08.30 – 16.00 uur. Donderdag is er koopavond tot 20.00. Het ook openstellen op zaterdagmiddag is een verandering bij de huidige situatie.



» Geef uw bedrijf gratis wereldwijde aandacht met BizzDex.com


Plaatsgids Geesteren ovRestaurants in de buurtBedrijven om de hoek









x

Inloggen

Voer uw vermeldingsnummer en wachtwoord in: