fbg.nl, sinds 1997


fbg steunt Chare.nl


Categorie: KOFFIE EN THEE

Koffiebranderij G. Peeze B.V.

  Ringoven 36 (In de buurt)
  6826TR   Arnhem
  Telefoon: 026 3622422

  Website:


Geschiedenis
Al 130 jaar heeft Peeze haar identiteit weten te behouden. Een puur bedrijf, waar uitsluitend koffie van topkwaliteit vandaan komt. Peeze vaart haar eigen koers, waarbij kwaliteit en duurzaamheid altijd voorop staan.

Kwaliteitsdenken
De geschiedenis van koffiebranderij Peeze begint in 1879 in een buurtschap bij Hengelo. Twee broers Peeze hadden daar een paardenwisselplaats met herberg en winkel. Een van hen, Gerrit, begon met het branden van koffie voor de boeren uit de omgeving. Samen met zijn zoon Willem begon hij daarna een kruidenierszaak en koffiebranderij in de stad. Na de dood van zijn vader in 1908 nam Gerrit Peeze junior het bedrijf over. Hij zorgde ervoor dat het kwaliteitsdenken waar Peeze ook nu nog om bekend staat, doordrongen raakte in de hele organisatie.

Echte, Italiaanse koffie
Na de oorlog verhuisde koffiebranderij Peeze naar Arnhem. Peeze was in de jaren vijftig de eerste koffiebrander die espressobonen op de Nederlandse markt bracht en daarmee de eerste espressobar in Nederland, Gomperts en Steinmetz, voorzag van echte, Italiaanse koffie.

Kwaliteit en duurzaamheid
Naast oog voor kwaliteit had Peeze al vroeg aandacht voor de wereld om ons heen. Peeze is pionier en koploper op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en technische innovaties. De verhuizing naar de rand van Arnhem begin jaren 90, markeerde een bewuste keuze voor duurzaam en eerlijk ondernemen.

De branderij in Arnhem is een van de meest moderne en milieuvriendelijke koffiebranderijen ter wereld. Energiebesparing, compensatie van CO2-uitstoot en de inkoop van ‘duurzame koffie’ speelt een belangrijke rol bij Peeze. Kwaliteit en duurzaamheid staan centraal in de hele werkwijze en organisatie.

Volgens authentiek recept
In de koffiebranderij van Peeze is alleen plaats voor de allerbeste arabica koffie. De koffiebonen worden apart, per soort (single origin) gebrand en pas achteraf gemelangeerd. Bovendien wordt onze espresso nog op authentiek Italiaanse wijze dubbel gebrand (doppio tostato). Door deze werkwijze is de smaak van Peeze koffie uniek, en dat proef je.

De afgelopen jaren is Peeze veranderd in een eigentijdse, marktgerichte onderneming. Met een vernieuwd assortiment, moderne verpakkingen en tal van andere innovaties speelt Peeze mee in de hoogste regionen van de koffiemarkt, zowel nationaal als internationaal. In 2007 is Peeze overgegaan van familiebedrijf naar de huidige directie. Directeuren Timmo Terpstra en Paul van der Hulst waarborgen het voortbestaan en de identiteit van dit bijzondere Arnhemse bedrijf.



» Geef uw bedrijf gratis wereldwijde aandacht met BizzDex.com


Plaatsgids ArnhemRestaurants in de buurtBedrijven om de hoek









x

Inloggen

Voer uw vermeldingsnummer en wachtwoord in: