fbg.nl, sinds 1997


fbg steunt Chare.nl


Categorie: Dietist Dietisten

Praktijk voor Dieettherapie

  Badhuisstraat 224 (In de buurt)
  2584 HN   DEN HAAG
  Telefoon: (06) 112 608 40

  Website:
  Email ons.


Wat is dieettherapie?
Dieettherapie is de naam voor de begeleiding die ik geef aan mensen bij het veranderen van hun eetgedrag, hun eetpatroon en het loskoppelen van ongewenste emoties aan eten. Dit doe ik als (antroposofisch) diëtist en student aan de academie counselling en coaching.

Dieet
Het woord ‘dieet’ gebruik ik niet in de zin van ‘een strenge voedingsrichtlijn’, maar liever in de brede zin van het woord, namelijk ons dagelijks voedsel in het algemeen. Bij lichamelijke klachten kan het weglaten of het toevoegen van bepaalde voedingsmiddelen aan onze dagelijkse voeding (ons dieet), een therapeutische werking hebben op het lichaam, onze vitaliteit en zelfs op onze emoties, onze gedachten en ons ik. Het wordt weer makkelijker om onszelf te kunnen bijsturen als we uit evenwicht dreigen te raken. Ons welzijn kan op alle vlakken met behulp van voeding toenemen.

Therapie
Bij overeten, emotioneel eetgedrag en/of eetbuien biedt de begeleiding naast de praktische voedingskant een structurele methode om ongewenst eetgedrag te veranderen. Hierbij gebruik ik zowel gedragstherapeutische interventies als coachings/counsellingstechnieken.
Door deze gewoonte in kaart te brengen,door inzicht te krijgen in hoe het bij jou in elkaar zit en door er stap voor stap kleine veranderingen in aan te brengen kan een eetpatroon dat niet meer bij je past geleidelijk aan veranderen. Daarbij is niet alleen een gestructureerde aanpak, maar ook het anders leren omgaan met gevoelens behulpzaam.» Geef uw bedrijf gratis wereldwijde aandacht met BizzDex.com


Plaatsgids DEN HAAGRestaurants in de buurtBedrijven om de hoek

x

Inloggen

Voer uw vermeldingsnummer en wachtwoord in: