fbg.nl, sinds 1997


fbg steunt Chare.nl


Categorie: Cesar oefentherapie

Jongema Helena

  Domselaerstraat 10 (In de buurt)
  1093 MA   Amsterdam
  Telefoon: 0206937105

  Website:
  Email ons.


Oefentherapie Cesar
Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode, ontwikkeld door Marie Cesar, gericht op de behandeling en voorkoming van klachten die het gevolg zijn van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte.

Basisgedachte
Mensen lopen, gaan zitten, staan op, bukken, tillen, springen, maar niet iedereen gebruikt bij dezelfde beweging dezelfde spieren in dezelfde mate. Al dat bewegen gebeurt grotendeels onbewust en iedereen ontwikkelt zo zijn eigen houdings- en bewegingsgewoonten. Maar niet al die gewoonten zijn goed voor het lichaam!

De basisgedachte van de oefentherapie Cesar is:
*dat er een optimaal houdings- en bewegingspatroon is aan te wijzen
*dat iedereen goede houdings- en bewegingsgewoonten kan ontwikkelen
via een gericht motorisch leerproces.

Bewegingen worden "goed" genoemd als o.a. spieren daarbij optimaal samenwerken en daarbij de gewrichten op de juiste manier worden belast.

Doelstelling
Het doel van oefentherapie Cesar is de klachten te doen verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van uw persoonlijke bewegingsmogelijkheden en rekening houdend met de situaties waarin u zich bevindt (o.a. leef- en beroepsomstandigheden).» Geef uw bedrijf gratis wereldwijde aandacht met BizzDex.com


Plaatsgids AmsterdamRestaurants in de buurtBedrijven om de hoek

x

Inloggen

Voer uw vermeldingsnummer en wachtwoord in: