fbg.nl, sinds 1997


fbg steunt Chare.nl


Categorie: VERENIGINGEN

Ichoed Haboniem, Joodse jeugdfederatie

  Niet openbaar ivm veiligheid (In de buurt)
  1000 AA   Amsterdam

  Website:


Ichoed Haboniem-Dror BeHolland is de meest dynamische jeugdbeweging van Nederland. Haboniem-Dror is een socialistisch-zionistische Joodse jeugdbeweging en is ontstaan uit de fusie tussen de jeugdbewegingen Haboniem (De Bouwers) en Dror (Vrijheid) in 1982. De Nederlandse afdeling is onderdeel van een wereldjeugdbeweging, waarvan het hoofdkantoor in Israël is gevestigd. Ons Moadon (clubhuis) en ons Misrad (kantoor) zijn te vinden in Amsterdam, maar de activiteiten zijn gericht op heel Nederland.

Met een grote groep vrijwilligers organiseren wij activiteiten voor Joodse jeugd van 7 tot 17 jaar oud. Chanichiem (de kinderen) worden ingedeeld in kvoetzot (groepen) met leeftijdsgenoten en krijgen leuke en leerzame programma’s, zoals spelletjes en discussies. Haboniem is niet aangesloten bij een bepaalde gemeente en daardoor zijn zowel leden van de orthodoxe als liberale joodse gemeenten welkom bij Haboniem-Dror. Onze begeleiders (madrichiem) zijn tussen de 18 en 25 jaar oud en hebben zelf ook als chanichiem bij ons gezeten.

Jaarlijks organiseren wij vele activiteiten, waaronder een Zomermachanee van tien dagen, een Wintermachanee van 7 dagen en vier weekenden. Voor oudere chanichiem en madrichiem organiseren wij ook seminaria en reizen naar Israël.» Geef uw bedrijf gratis wereldwijde aandacht met BizzDex.com


Plaatsgids AmsterdamRestaurants in de buurtBedrijven om de hoek

x

Inloggen

Voer uw vermeldingsnummer en wachtwoord in: