fbg.nl, sinds 1997


fbg steunt Chare.nl


Caluna Agro-trade

  Caluna13 (In de buurt)
  6093 PG   Heythuysen

  Website:
  Email ons.


Caluna Agro-trade is een GMP+ gecertificeerde onderneming voor het verhandelen van Safflower producten.

De producten die wij aanbieden zijn allen afkomstig van de Saffloer plant. Saffloer (Carthamus tinctorius) is een sterk vertakte, eenjarige, distelachtige plant. De bloemen zijn eerst saffraangeel en verkleuren dan tot rood. De krachtige penwortel stelt de plant in staat om ook in droge klimaten te groeien.

De Saffloerzaden die wij verhandelen zijn afkomstig uit Kazachstan. Door de geïsoleerde ligging, de uitgestrektheid van het gebied en de lage vruchtbaarheid van de bodem wordt Saffloer meestal in grote hoeveelheden gekweekt alsof het een wilde plant is. De sterke penwortel stelt de plant in staat om ook in droge klimaten te groeien. Er wordt geen gebruik gemaakt van hybride rassen, meststoffen of pesticiden. Het grootste deel van de saffloer groeit in de bergen, ver weg van de vervuiling. Hierdoor zijn de Saffloer producten uit Kazachstan 100% natuurlijk en behouden zij de natuurlijke geur en smaak.

Van oudsher werd saffloer verbouwd vanwege de gele en rode kleurstof die uit de bloemen gewonnen kan worden (petals).Tegenwoordig wordt saffloer verbouwd vanwege onder andere de zaden, elke bloem levert er tussen de 15 en 20. Het merendeel van de zaden wordt gebruikt voor vogelvoer. De zaden zijn van goede en gezonde kwaliteit, mooi wit en vrij van vreemde lucht en insecten. Verder kunnen de saffloerzaden ook gebruikt worden voor het winnen van saffloerolie (of distelolie).

Saffloer olie wordt gewonnen uit de zaden van saffloer (Carthamus tinctorius). Saffloerolie (of distelolie) is een olie die gebruikt wordt in de voedingsmiddelen, pharmaceutische en cosmetische industrie. Ook wordt deze olie gebruikt voor olieverf, in het bijzonder voor witten en lichte kleuren. Saffloerolie kan tot 75% bestaan uit onverzadigde vetzuren, linolzuur met twee en met drie onverzadigde verbindingen. Er zijn twee typen saffloer. Het ene type levert olie met een hoog gehalte aan oliezuur dat een enkele onverzadigde verbinding heeft. De olie van het andere type bestaat uit een hoog gehalte aan meervoudig onverzadigde verbindingen, voornamelijk linolzuur. Het type met het hoge gehalte aan linolzuur wordt echter het meeste verbouwd.

De Saffloerpetals worden gebruikt in de voedingsindustrie als natuurlijke kleurstoffen en in de cosmetica.



» Geef uw bedrijf gratis wereldwijde aandacht met BizzDex.com


Plaatsgids HeythuysenRestaurants in de buurtBedrijven om de hoek









x

Inloggen

Voer uw vermeldingsnummer en wachtwoord in: