fbg.nl, sinds 1997


fbg steunt Chare.nl


Molenaar Klein Hospice

  Saltryperlaan 1 (In de buurt)
  8861 VD   Harlingen
  Telefoon: 0517 490104

  Website:


Het Molenaar Klein Hospice biedt hulp, gastvrijheid en verzorging aan mensen die ernstig ziek zijn en voor wie genezing niet meer mogelijk is. De meeste mensen die ongeneeslijk ziek zijn en in de laatste fase van hun leven verkeren, willen het liefst thuis sterven. In hun eigen vertrouwde omgeving, met familie en vrienden om zich heen. Helaas is dat niet altijd mogelijk. Bijvoorbeeld omdat de zorg voor de familie te zwaar is of omdat er hulp nodig is die thuis niet gegeven kan worden. Een opname, tijdelijk of blijvend, in het hospice kan dan uitkomst bieden.
Het Molenaar Klein Hospice is in wooncentrum De Spiker gehuisvest. Als men weer naar huis wil, dan kan dat door ons geregeld worden. Ook kunnen we zo mogelijk zorg thuis bieden. Dit gebeurt natuurlijk in goed overleg met u en uw familie.


Aandacht
Uitgangspunt is dat wanneer genezing niet meer mogelijk is, er aandacht is voor een draaglijk en waardig levenseinde. De zorg in het hospice wordt afgestemd op de wensen en behoeften van de gast. Persoonlijke aandacht is heel belangrijk, waarbij lichamelijke, psychische, sociale en spirituele aspecten in het oog worden gehouden.


De inrichting
Er zijn vier appartementen met eigen tuin. De gasten hebben de beschikking over een eigen kamer met televisie en telefoon, keukenblok en een badkamer. Het geheel is compleet en sfeervol ingericht. Er is altijd de mogelijkheid om persoonlijke bezittingen mee te nemen, zoals een stoel, kastje of schilderijen. Ook huisdieren zijn welkom.
Het streven is dat gasten zich veilig en zoveel mogelijk thuis voelen. Naast de appartementen voor de gasten is er een gemeenschappelijke huiskamer. Familie en vrienden kunnen mee blijven zorgen en aanwezig zijn zoveel zij willen. Voor hen is er eventueel een logeerkamer beschikbaar.


De medewerkers
De dagelijkse leiding van het hospice is in handen van vier verpleegkundigen, ondersteund door een verzorgende en coördinator zorg. Zij worden bijgestaan door geschoolde vrijwilligers en door medewerkers van De Spiker, zoals de geestelijk verzorger. Familie kan als zij dat wil ook zorgtaken op zich nemen.
De vrijwilligers, verpleegkundigen, verzorgenden en coördinator zijn er niet alleen voor de gasten, maar ook voor hun naasten. Professionele hulp is 24 uur per dag beschikbaar; er is dag en nacht een vrijwilliger aanwezig, zeven dagen per week. Voor de medische begeleiding blijft de eigen arts verantwoordelijk. Is dat niet mogelijk, dan wordt er samen gezocht naar een oplossing.


Kosten
Voor het verblijf wordt door de zorgverzekeraar een eigen bijdrage in rekening gebracht (AWBZ). Het hospice
vraagt een vergoeding voor onder andere het gebruik van de telefoon en als naasten gebruik willen maken van een logeerkamer.


Aanmelden
Het is mogelijk om voor aanmelding het hospice te komen bezichtigen. Na aanmelding vindt er een kennismakingsgesprek plaats tussen de verpleegkundige en degene die is aangemeld, eventueel samen met familie of andere naasten. In dit gesprek worden afspraken gemaakt over het vervolg. Is opname gewenst, dan is het streven dit zo snel mogelijk te realiseren. Cliënten kunnen via de huisarts, of via een specialist van het ziekenhuis worden aangemeld voor het hospice. Dit kan ook rechtstreeks gedaan worden door familie of mantelzorgers.
Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) beoordeelt of iemand in aanmerking komt voor het hospice. Deze onafhankelijke beoordeling heet een indicatie.

Molenaar Klein Centrum
Het Molenaar Klein Hospice is onderdeel van het Molenaar Klein Centrum. Het Molenaar Klein Centrum is de overkoepelende naam voor een centrum dat naast het hospice ook een informatiesteunpunt omvat. Het verzorgt ook themabijeenkomsten. Het centrum is erop gericht u en uw naasten hulp en ondersteuning te bieden en om zorgen rondom uw ziekte te verminderen.



» Geef uw bedrijf gratis wereldwijde aandacht met BizzDex.com


Plaatsgids HarlingenRestaurants in de buurtBedrijven om de hoek









x

Inloggen

Voer uw vermeldingsnummer en wachtwoord in: